petek, 14. maj 2010

SUŠI


SUŠI

2 pastinka
Alge nori za suši
Paprika narezana na trakove
Mlada čebulica narezana na trakove namesto čebulice lahko uporabite drobnjak
Gobe narezane na trakove
rukola
Avokado narezan na rezine
Kalčki alfa alfa
Za pastinak riž
2c olupljen sveži pastinak
3T mac orehi
3T Pinjole
1T oljčno olje
2T Agave nektar
1t limoninin sok
2 ščepca soli

• kratki pulsi na 4., dokler ni podobno rižu

Alke Nori, najprej prepognemo do polovice, damo na podlago za izdelavo sušijev, postavimo jih čisto na spodnji rob in obrnemo, da je svetleča stran spodaj.
Do polovice obložimo s pastinak rižem, po sredini pastinaka pa damo na lističe narezan avokado, čebulico, papriko in gobe, ki smo jih predhodno marinirali v tamari omaki, rukolo in kalčke alfa alfa.

S prsti pritisnemo na sredino nadeva (kalčke) in zavijemo z premično podlago, nato jo še zavrtimo malo nazaj, da algo tesno zavijemo do konca alge, na koncu jo po robu zmočimo z vodo, da se zalepi. Dobili smo zvitek, ki ga z ostrim nožem narahlo narežemo na manjše zvitke.

Ni komentarjev:

Objavite komentar