sreda, 19. januar 2011

SOLATA IZ RDEČEGA ZELJA

V zmskem obdoju je zelje nepogrežljiv dnevni obrok, pa naj bo to sladko belo ali rdeče zelje, ali pa kislo, ki ga pripravimo v jeseni in ga imamo na razpolago v zimskih mesecih. Sveže zelje vsebuje vitamin A in C razstruplja naše telo, kervsebuje take snovi, ki  lovijo v našem organizmu proste radikale in s tem povečujejo proizvodnjo encimov, , kateri preprečuje nastanek raka na črevesju. Zelje nam daje dalj časa občutek sitosti.,ker ima veliko vlaknin,  zato z lahkoto ohranimo vitko linijo. Rdeče zelje pa ima 10 x več vitamina C kot belo zelje in ohranja naše celice vitalne.
,
 Naribamo 1/2 do 1 glave zelja
                  dodamo 1/2 žličke soli
                 1 žličko mlete kumine
                 1 avokado
                 2 jušni žlici bučnega olja
                 1 žlico balzamičnega (oziroma kateregakoli ) kisa
                ščepec kajenskega popra

1 komentar: