torek, 21. februar 2017

RIČET PO VEGANSKO


Zdaj je še čas za preprosto jed, ki ji pravimo ričet. Kuhale so ga že naše babice in prababice, zato se je recept ohranil vse do danes. Moj recept pa je malce drugačen.
1 skodelica ješprena
1 skodelica kuhanega fižola
1 čebula
2 stroka česna
2 velika jedilna korenja
1 velik rumen korenček
1/2 manjše rumene kolerabe
1/4 gomolja zelene
1 bela koleraba
1 rdečo papriko
3-4 češnjeve paradižnike
1/4 pora, (narezanega na kolobarje)
2 lovorjeva lista
1 jušna žlička prekajene mlete paprike
šopek zelenega petršilja 
sol po okusu


Na kokosovi maščobi prepražim čebulo, dodam nariban česen, ter zalijem z vodo, v katero stresem opran ješpren, lovorjeva lista in prekajeno mleto papriko. Vso ostalo zelenjavo, razen pora  narežem na kocke. Ko je ješpren skoraj kuhan dodam narezano zelenjavo in kuham še cca 30 minut.  Na koncu, predno postrežemo dodamo še kuhan fižol, nasesekljan zelen petršilj in sol.  

Ni komentarjev:

Objavite komentar