ponedeljek, 30. avgust 2010

LIGNJI S TATARSKO OMAKO


Majoneza
½ skodelice mandljev
1/2 do ¾ skodelice vode
1 čajna žlička kvasa prehranskega
1 ali 2 stroka česna, zdrobljeni
¾ žličke soli
1 čajna žlička zeliščne začimbe
1-1 ¼ skodelice olja (Všeč mi je, da uporabite 1 / 2 avokada namesto tega)
3 žlice limoninega soka
½ žličke Jabolčnega Kisa

Zmleti mandlje, damo jih v blender z vodo, česnom in soljo, nato kvas in začimbe, nato počasi, vlivamo olje, ali pa dodamo avokado, blendamo tako dolgo da postane gladka krema.


Hranimo jo v hladilniku tesno zaprto.

Lignja pa naredimo iz malancanov, ki jih posolimo in povaljamo v mešanici mletih lanenih semen in mandeljev.

Ni komentarjev:

Objavite komentar