ponedeljek, 3. november 2014

Benetke

Hiše, ki stojijo na lesenih kolih v morju, trgi, polni golobov, mostički, gondole - vse to daje Benetkam pravo romantično vzdušje. Romantične Benetke  so eno izmed najbolj slikovitih mest Italije, ki leži v laguni na majhnih otokih in med kanali. Znane so po številnih romantičnih mostovih, prelepi arhitekturi, ozkih ulicah, številnih palačah, cerkvah in muzejih. .
V Benetkah je veliko znamenitosti še posebej je Canal Grande ali Veliki kanal, ki poteka skozi središče Benetk in deli mesto na dvoje.. Prečkajo ga štirje mostovi: Rialto, Scalzi, Accademia in Most Ustave. Most Rialto je najstarejši most, ki je bil prvotno lesen, nato pa so zgradili kamnitega.
Trg Svetega Marka je osrednji trg v Benetkah, kjer stoji Bazilika sv. Marka, Campanile in Doževa palača. Baziliko sv. Marka so pričeli graditi leta 832, da bi vanjo shranili truplo Sv. Marka. Je zelo razkošna stavba s številniki mozaiki, prelepim pročeljem in marmornatimi tlemi. Najbolj sloviti so štirje pozlačeni konji nad glavnim vhodom, originale pa zaradi onesnaženega zraka hranijo v galeriji. Najslavnejša je oltarna podoba Pala d'Oro, ki je okrašena z več kot 2600 biseri, rubini, smaragdi in drugimi dragimi kamni.
Ker sva bila izžrebana in sva zadela prvo nagrado ogled ladije v Benetkah sva se neko jesensko soboto odpeljala z avtobusom, organiziran izlet v Benetke.

















nagrado ogled ladije v Benetkah sva se neko jesensko soboto odpeljala z avtobusom, organiziran izlet v Benetke. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar