torek, 4. november 2014

Prvomajski oddih

V mesecu aprilu sva neumorno raziskovala kar dva projekta, prvi je bil vezan krajevno, Grad Mokrice, Zagreb, Radovljico, Brdo pri Kranju,  Koper in Ljubljano, drugi pa je bil vezan na doktorsko dispozicijo z naslovom "Pravica do zdravega življenjskega okolja kot temeljna in ustavna pravica pozitivnega statusa v razmerju med slovensko in mednarodno pravno ureditvijo s posebnim poudarkom na pravici do pitne vode."
Bila sta zelo zahtevna projekta, tako časovno kot umsko. Raziskovala sva in prebirala razno dokumentacijo vezano na omenjeno.
Zaželela sva si oddiha za prvomajske praznike, zato sva šla v nama prijazno morsko mestece Novigrad. Kljub temu, da sva tudi tam delala, saj sva morala drugi projekt oddati 30.5., sva se tudi razvedrila. Jedla sva okusno morsko (mediteransko) hrano, se sprehajala ob sončnih zahodih in gledala valove, ki so naju pomirjali.  Prostranost morja, lunaa, ki je sijala in oddajala v vodi odsev, v daljavi pa so se svetile luči ribiških ladij, vse to naju je polnilo s pozitivno energijo.
Konec maja pa sva se pred oddajo dispozicije umaknila v Poreč in neumorno pisala in raziskovala. Hrano sva si pripravljala  sama, kupovala sva pri ribičih sveže ulovljeno. Zelenjavo pa sva kupovala na tržnici. Hodila sva tudi na sprehode ob morju. Kljub velikim obveznostim in delu, sva se imela nepozabno.

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar