četrtek, 28. oktober 2010

ROJSTNODNEVNO SREČANJE S HČERKINO DRUŽINO

Dan, ki ga preživim v krogu družine je najlepši dan. Za tako poseben dan se potrudim tudi pri pripravi pogostitve. Že nekaj dni prej načrtujem jedilnik, ki bi bil primeren za tako srečanje.  Sestavine nakupim na tržnici pri mojih zelenjadarkah, to so čudovite osebe, ki mi ob nakupu povedo še kakšno zanimivost o shranjevanju zelenjave, da ostane dalj časa sveža ali pa o zdravem učinku gomolnjic. Ves teden se veselim svojih vnučkov, saj kar žarita, ko stopita čez prag. Veselim se tudi hčerke in zeta, da se v miru kaj pomenimo  in si med jedjo pripovedujemo  pretekle zgodbe. Hrano pripravljam z ljubeznijo. 
Vnučka uživata v glasbi, zato igrata na harmonij, kitaro, pa tudi plešeta in pojeta. Ob teh jedeh smo veseli, nič nas ne tišči v trebuhih in ne postanemo zaspani in leni. Dobrote, ki jih pripravim so odlične in čudovitega okusa. Okusi se dopolnjujejo med seboj.  Rada imam našo družino.
 
 
 



OBISK KONCERTOV


Zabava je ena najlepših poživljajočih stvari tukaj in zdaj.
Koncert nama pomeni veselje, sprostitev in druženje.

SHRANJEVANJE PRIDELKOV



Letos je zame posebno leto, ker smo začeli s presnojedstvom. Morala sem se organizirati, da sem shranila čimveč pridelkov z vrta, sicer nisem pristaš vlaganja in zamrzovanja, toda na nek način je potrebno shraniti kakšno stvar, ki jo bo pozimi težko dobiti ali pa bo zelo draga. Odločila sem se, da si bom pripravila sama ozimnico in to presne hrane. Ko vlagamo zelenjavo vemo, da je dobra, sveža, da uporabljamo zdravo sol,  samo dobre maščobe in domači kis. Zelenjavo ne kuhamo, prevremo le kis z začimbami.

PRENOVA STANOVANJA


Po določenem obdobju je potrebno stanovanje prebelit, prepleskati ali dodati kaj bolj praktičnega v stanovanje. Mene pa posebno navdušuje čistoča, lep izgled in seveda praktičnost. Pohištvo, ki se ga že malo naveličamo lahko obnovimo, tako, da ga prepleskamo ali pa zamenjamo le sprednje stranice omaric ali omar, kot npr. vrata, predale itd. Tako lahko iz starega pohištva dobimo nov svež izgled. Pa tudi počutje bivanja je veliko boljše.

JESENSKA OPRAVILA

Kar nekaj časa me ni bilo na blogu, ampak to ne pomeni, da ni več novih idej in receptov. Teh je še dovolj na zalogi. V tem času nisem lenarila ali pa sanjarila, sem prenavljala stanovanje, preizkušala nove jedi, vlagala presno hrano za zimovanje, saj je bilo potrebno pobrati pridelke z vrta in ker vsega ni moč pojesti naenkrat, sem se odločila, da vložim zelenjavo v kozarce brez kuhanja. Jeseni je res veliko dela s shranjevanjem živil za zimsko obdobje.
Poleg dela pa sem našla čas tudi za zabavo, z možem zelo rada hodiva na koncerte rock¨n rola. Pa tud mož je glasbenik in igra v bandu, zato nama ne manjka razvedrila. Ker pa je potrebno vzdrževati prijatelje, jih pogosto povabim na degustacijo novih jedi. V tem času pa sem tudi praznovala, zato sem povabilo hčerko z družino na preizkušnjo novih slastnih presnih dobrot.

DEGUSTACIJE NOVIH PRESNIH JEDI

Uživam v pripravi in raziskovanju novih okusov, zato pogosto povabim tudi prijatelje na degustacijo, da povedo, če jim je všeč pripravljena presna hrana.


 


Ta mesec sem povabila veliko svojih prijateljic, da so si prišle ogledat stanovanje, poleg teda pa sem jim postregla s presnimi jedmi.