petek, 9. april 2010

TORTILIJA

TORTILIJA

2 skodelici olupljenih bučk
1/2 skodelice mletega lana
ščepec soli
ščepec koriandra
1 žlico oljčnega olja

Vse sestavine zblendamo. Damo v dehidrator ali v pečico. poližimo maso približno 2 jušni žlici na peki papir, katero pokrijemo z drugim peki papirjem in pritisnemo, da nastane tanka tortilija kot palačinka, nato kar tako sušimo, ko je tako suha sama odstopi od peki papirja.......

NADEV:
Mariniramo,
pol bučke, zrezane na paličice
pol papriko zrezano na paličice
1 mali paradižnik zrezan na tenko
pol rdeče čebule zrezane na rezine
2 žlici tamari omake
1 žlico limoninega soka
sol po potrebiž

SIR
1/2 skodelice indijskih oreščkov
voda
1 žlica limoninega soka
2 jušne žlice prehramskega kvasa
sol

vse zb lendamo.

Tortilijo namažemo s sirom in nanj položimo marinirano zelenjavo z obeh strani zapremo in ponudimo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar