nedelja, 23. maj 2010

PRESNA PIZZA


Za podlago naredimo testo iz
2 skodelice namočene ajdove kaše
1 skodelica sončničnih semen
1 / 2 skodelice, laneno seme
1 / 3 skodelice na soncu sušenih paradižnikov, namočenih
1 / 4 skodelice olivnega olja
3 / 4 skodelice svežih paradižnikov
2 stroka česna
1 / 3 skodelice sesekljane čebule
1 žlička himalajsko soljo
2 datlja
1 / 4 skodelice sveže, pakirano bazilika
To testo razmažemo za !/2 cm debelo na peki papir in damo v dehidrator ali pečico na 48 stopin C, da se posuši vrhnja in spodnja plast. V pečici sušimo 4-5 ur

Naredimo Marinado iz na tenko narezane kolobarje mlade čebule in rezin gobic, vse to pokapljamo z tamari omako in damo za !/2 ure v pečico k testu

za namaz pa

Pretlačen avokado namažemo na testo.

Sir:
1 skodelica indijskih oreščkov
2 jušni žlici limone
2 jušni žlici ol. olja
ščepec soli
po potrebi vodo

pesto iz rukole in špinače
šop rukole in šop špinače zmiksamo do gladkega, posebej zelo dobro zmeljemo
1/2 skodelice pinjol
vejico sveže bazilike
2 žlici limone
ščepec soli

Na vrhu jo obložimo z nekaj listi rukole in z tenko narezanimi kolobarji paradižnika in paprike. Dodamo marinirano čebulo in gobe, ter pokapamo z ostanki narejenega sira.

Ni komentarjev:

Objavite komentar