ponedeljek, 27. februar 2017

PUSTNI KRHKI FLANCATI

Pri nas imamo v času pusta najraje krhke flancate. Vsako leto jih spečem, seveda tudi ta recept ni klasičen ampak sestavljen iz zdravih sestavin.
Sestavine:
350 g pirine moke,
2 jajca
1/2 kozarcka (1 dcl) pinjenca
ščepec soli.
Kokosov sladkor za posipanje

Priprava: Vse sestavine stresi v mešalnik ali multipraktik, dobro premešaj, če je testo premehko, dodaj še moko, Testo mora biti kompaktno. Damo ga počivat za 1/2 ure na hladno, nato zvaljamo na tenko, kot za rezance.(uporabim  nato oblikujemo pravokotnike, katere na sredini dvakrat prerežemo.
Damo v vroče olje, pazimo, da se ne zažgejo, pečemo le toliko da malo spremenijo barvo, nato jih obrnemo in položimo v skledo obloženo z vpojnimi papirnatimi brisačkami, Ko so hladni jih potresemo s kokosovim sladkorjem.

Ni komentarjev:

Objavite komentar