sreda, 9. junij 2010

HAMBURGER


1 skodelico namočenih orehov
1 skodelico namočenih sončničnih semen
1/4 skodelice mletih lanenih semenzelena
1 skodelice sesekljane sezonske gobe
2 naribanega korenja
šoppek petršilja
1 vejico koriandra
1 TBS mletega čilija
1 žlička timijana svežega
Sok 1 / 2 limona
2 mladi čebuli dehidrirano v tamari omaki
Česen po okusu
zeliščna sol, po okusu

Orehe in sončnično seme namočimo čez noč in jih zmiksamo v pasto, ostale sestavine drobno sesekljamo in vse zkupaj zmešamo v veliki skledi. Naredimo polpete in jih dehidriramo 4 ure nato jih obrnemo in dehidriramo še 2 uri.
Postrežemo jih na listu solate, na katerega damo peščico rukole, paradižnikov kolut, nanj avokadove tanke rezine, Kečap iz sušenih in zrelih paradižnikov, ter hamburgen, nanj pa sir iz oreščkov z okusom paprike in dehidrirano čebulco (to lahko zamenjamo z narezanimi črnimi olivami.

Jani ljubi hamburgerje, zato mu jih kar redno pripravljam,

Ni komentarjev:

Objavite komentar