petek, 04. junij 2010

ŠPINAČNA PITA


Za TESTO
2c indijskih
2T lan moke
1 strok česna zdrobljeni
1T prehranske kvas
2T oljčno olje
1/4t sol
3T vode
1T limonin sok
• zmeljemo vse sestavine do gladkega
• Pritisnite na peki papir da imate tanko skorjo. Prste si pomakajte v vodo se ne bo prijemalo.
• dehidriramo na 115 stopinj F za 2 uri. Potem podaljšamo še za 4-6 ur, da postane trdno.
Za NADEV
Za polnjenje
2c gob, ki so na voljo
1/2t sol
1T limonin sok
• Operite gobe in jih sesekljajte, posolite in pokapajte z limoninim.
2c bučke (bučke)
1/4c vode
1 1/2c indijski oreščki
2T limonin sok
1 / 2 srednja bela čebula
3T prehranske kvas
1/2t soli
• Zmiksamo vse sestavine v visoko hitrosti do gladkega.
2c tesno zapakirane špinačo
2T oljčno olje
1/4t sol
• Pulse špinača, olivnega olja in soli zmiksamo na hitrih inpulzih, da ostane sesekljana.

V veliki skledi združimo gobe, bučke in zmes špinače
Posebej sesekjamo čebulo in paradižnik in baziliko, ki jo prenesemo v veliko skledo in zmešamo
1/4c fino narezane spomladanski čebuli
1c zmlet paradižnik
1T sesekljano baziliko
• Z mešanico napolnimo testo in damo v dehidrator še za čez noč na 105 stopinj Odstranite iz dehydrator in jih okrasite z rezinami svežega paradižnika in vejico bazilike.

Ni komentarjev:

Objavite komentar