sreda, 9. junij 2010

ŽiIVETI OD ZELENJAVE



V vsakI knjigarnI, boste našli veliko izbiro knjig namenjenih prehrani. Kot prebivalci industrializiranih narodov, smo priča ljudem, ki povezujejo hrano s tem, od kod so prišli. Po svetu je v zadnjih letih je popularnost obkrožena z naslovi knjig, kot omnivore's dilemma, ki jih Michael Pollen za hujšanja svetuje z naslovi, kot Jejte to, ne tisto! Da ne omenjamo filma kot sta "Prehrana itd" in lokalno pridelano "Ubijalec na prostosti."
Te knjige vsebujejo teme o ekoloških, brez glutena in laktoze živil. Knjige o vegetarijanski in veganski prehrani so že dolgo na policah knjigaren po svetu in so postali super čtivo mnogih družin, ki se zavedajo koristnosti sveže ekološko pridelane zelenjave, kot je sploh še možno v tem onesnaženem prostoru.
Pazite tudi na izdelke, ki jih kupujete, da bi shujšali, kot dietične izdelke, saj se je po njih ravno tako mogoče zrediti. Najboljši način hujšanja je, da se prehranjujete z živo hrano, to pomeni svežo zelenjavo, sadje, oreščke, suho sadje itd.. Le-te lahko pojeste v velikih količinah, toda paziti morate, da poleg tega ne jeste še kuhano hrano, predvsem meso razne nasičene maščobe. Pomembno je izbirati prave maščobe, hladno stiskana olja, predvsem oljčno olje,hladno stiskano kokosovo olje in maslo. Avokado je eno izmed najpomembnejših živil, ki vsebuje maščobe, zato ga kupujte le v ekoloških trgovinah. Maščobe vežejo v telesu vse strupe, in jih ne moremo stopiti ali izprati iz telesa, tako kot drugo zelenjavo in sadje, katero lahko očistimo, če popijemo več vode. Živa hrana je zelo bogata z vitamini minerali, železom, kalcijem, kalijem z vsemi potrebnimi sestavinami za življenje.
Recepti, ki so na moji spletni strani, so zelo prepričljivi po okusu in izgledu enakovrednih mesnih živil.

Ni komentarjev:

Objavite komentar